Het juiste licht op de juiste plaats

Afbeelding lichtbronnen

Koreman Verlichting vervangt op jaarbasis gemiddeld hoderd duizend lichtbronnen. Doordat wij niet merk gebonden zijn kan Koreman Verlichting een onafhankelijk advies geven betreffende de juiste lichtbron keuze.

Er zijn verschillende soorten lampen op de markt te verkrijgen. Daar waar een goede kleurherkenning noodzakelijk is moeten de daarvoor geschikte lampen toegepast worden. Voor de meeste toepassingen zijn er normen vastgelegd in Europa zoals de NEN-EN-12464-1. Deze geven aan welke eisen met betrekking tot de juiste verlichtingssterkte en kleurweergave gesteld worden.

Levensduur van een lamp.

De lichtopbrengst daalt na een bepaald aantal gebruiksuren aanzienlijk. Tussen een lamp met een optimale lichtopbrengst en één die voor het oog kapot is zit een lange tijd. Ook neemt het licht vaak af doordat zowel de lamp als het armatuur in de loop der tijd stoffig wordt.

Levensduur lichtbronnenx-as is levensduur x 1000

 

 

In de bovenstaande grafiek ziet u dat het verloop in lichtopbrengst van een led nogal verschilt met  die van TL-D buizen. De snelle afname van de lichtopbrengst in het begin is iets om rekening mee te houden in het lichtplan.