Veilig werken en met kennis van zaken!

Professionele werkwijze

Werkwijze

Om de werkzaamheden veilig en met kennis van zaken te laten uitvoeren moet een lichtonderhoudsbedrijf aan de volgende criteria voldoen:

  • Aangesloten bij Uneto-VNI. Omdat er werkzaamheden uitgevoerd worden aan de elektrsche installatie is het belangrijk dat het lichtonderhoudsbedrijf een erkend installateur is met een SEI erkenning.
  • Lid van de Nederlandse Stichting van Verlichtingskunde. Uiteraard moet het lichtonderhoudsbedrijf over voldoende kennis van licht en verlichting beschikken. Dus dienen de medwerkers over een aantoonbare opleiding op het gebied van verlichting te beschikken. Onderhoud aan verlichting vraagt kennis van verschillende mogelijkheden op dat gebied. Door een actief lidmaatschap van de NSVV wordt het bedrijf op de hoogte gebouden van de laatste ontwikkelingen en normen met betrekking tot verlichting.
  • VCA-certificering. Omdat de werkzaamheden ten alle tijden veilig uitgevoerd moeten worden dient het lichtondrhoudsbedrijf te beschikken overn een "veiligheidsmanagementsysteem", het zogenaamde VCA-certificaat. Dit is een in een openbaar register op te vragen.