Het laatste nieuws uit de verlichtingswereld.

Beter licht voor werk, zorg en onderwijs LED Maatwerk in de Openbare Bibliotheek Amsterdam Het laatste led nieuws Indirecte led verlichting Indirecte verlichting in de kinderopvang Indirecte verlichting in het onderwijs
 • lees meer... » LED EN LEVENSDUUR reacties

  De foto hiernaast van mijn led spots in de keuken geeft exact een L70B50 situatie weer. Als lichtman word ik niet zo vrolijk van deze situatie in mijn keuken, om maar niet te spreken van mijn vrouw. Maar laatst viel het mij ineens op dat dit precies de visualisatie was die ik nodig had om in één oogopslag L70B50 duidelijk te maken.

 • lees meer... » Ontwikkeld in eigen huis: unieke armatuur-serie met SurroundLight reacties

  Als lichtonderhoudsbedrijf hebben wij de afgelopen 20 jaar veel verschillende lichtinstallaties gezien en een behoorlijk goed beeld gekregen hoe eindgebruikers verlichting ervaren. Veel eindgebruikers zijn helemaal niet zo tevreden over de verlichting, of hebben niet eens door dat de standaard verlichting te wensen over laat. Ze raken snel vermoeid tijdens het werken, of krijgen zelfs hoofdpijn, vaak alleen maar door onjuiste verlichting. 

   

 • lees meer... » Led-maatwerk in openbare ruimte reacties

  Voor de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan de Oosterdokskade heeft Koreman Verlichting afgelopen zomer zevenduizend Philips Fortimo led-prints geïnstalleerd. Het project dat buiten de openingstijden ’s nachts werd uitgevoerd, is eind november opgeleverd. 

   

 • lees meer... » Het sprookje over led en fosfor reacties

  Over led bestaan vele misvattingen. Eén van de grootste is dat een witte led fosfor bevat. Dat hierover verwarring bestaat is wel begrijpelijk.

 • lees meer... » Omzet aan het toeval overlaten? reacties

  Licht beïnvloedt de stemming en emoties van mensen zowel positief als negatief. Dat is bekend. Maar wat zijn nou precies de lichtscenario’s waar mensen zich goed bij voelen? Welke lichtparameters hebben een gunstige invloed op het koopgedrag van mensen?