Het laatste nieuws uit de verlichtingswereld.

Beter licht voor werk, zorg en onderwijs LED Maatwerk in de Openbare Bibliotheek Amsterdam Het laatste led nieuws Indirecte led verlichting Indirecte verlichting in de kinderopvang Indirecte verlichting in het onderwijs
« nieuws overzicht

Wecycle geeft Gouden Bakkie Award aan Koreman Verlichting

11-10-2012

Recyclingorganisatie Wecycle voert campagne om aandacht te vragen voor de inzameling van afgedankte professionele energiezuinige verlichting. Drie inzamelpartners die het goede voorbeeld geven winnen een Wecycle Gouden Bakkie Award. Koreman Verlichting zamelt veel armaturen in en zet in op voorlichting aan eigen medewerkers. 

Koreman Verlichting verzorgt advies en installatie van professionele verlichtingsoplossingen. Het bedrijf heeft veel armaturen ingezameld in 2012. Ook zet het bedrijf in op voorlichting van eigen medewerkers over de verantwoorde afvoer van energiezuinige verlichting. In totaal is 80% van de afgedankte tl-buizen en armaturen afkomstig van installateurs en servicebedrijven. Naar schatting de helft daarvan wordt ingezameld. 

 

Wecycle heeft 50 inzamelpartners uit het professionele circuit geselecteerd die een goed voorbeeld zijn voor hun collega’s. Als dank voor hun inzet trakteren Wecycle koffiedames op de bedrijfslocaties op koffie met taart. Drie van deze bedrijven ontvangen een Wecycle Gouden Bakkie Award voor hun bijzondere bijdrage. Alle 50 geselecteerde inzamelpartners staan op wecycle.nl/bakkie.

Recycling belangrijk
In 2011 zamelde Wecycle 3,5 miljoen kilo spaarlampen, tl-buizen en armaturen in. Met name de tl-buizen en armaturen zijn afkomstig uit het professionele circuit. Apart inleveren hiervan is belangrijk, omdat deze verlichting tot meer dan 90% kan worden gerecycled. Daarnaast kunnen armaturen PCB-houdende condensatoren bevatten en zit in tl-buizen een kleine hoeveelheid kwik. Deze stoffen worden tijdens de recycling verantwoord verwijderd.

Over Wecycle

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, installateurs, winkels, scholen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid. Meer informatie: wecycle.nl.

comments powered by Disqus