Het laatste nieuws uit de verlichtingswereld.

Beter licht voor werk, zorg en onderwijs LED Maatwerk in de Openbare Bibliotheek Amsterdam Het laatste led nieuws Indirecte led verlichting Indirecte verlichting in de kinderopvang Indirecte verlichting in het onderwijs
« nieuws overzicht

Led-maatwerk in openbare ruimte

01-11-2014

Voor de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) aan de Oosterdokskade heeft Koreman Verlichting afgelopen zomer zevenduizend Philips Fortimo led-prints geïnstalleerd. Het project dat buiten de openingstijden ’s nachts werd uitgevoerd, is eind november opgeleverd. 

 

Na een uitgebreide proef in de zomerperiode besloot de Bibiliotheek te kiezen voor de oplossing van Koreman Verlichting. De lichtkolommen zijn opgebouwd uit individuele modules van zestig bij honderdveertig centimeter met ieder acht led-prints. De aluminium panelen zijn door ons ontworpen en op maat gemaakt. Ook de assemblage heeft in eigen huis plaatsgevonden. De installatie is dimbaar en realiseert een energiebesparing van vijftig procent. De keuze voor led is grotendeels gemaakt vanwege het geringe onderhoud dat led-verlichting vergt in combinatie met de moeilijke bereikbaarheid van de lichtinstallatie. 

Afbeelding

7.000 led-prints in de Openbare Bibliotheek Amsterdam 

comments powered by Disqus