Hogere productiviteit met lagere kosten, deze case bewijst dat het kan!

Hogere productiviteit, lagere kosten! Magazijn Larson Juhl oude situatie. Magazijn Larson Juhl nieuwe situatie

Larson Juhl

Larson-Juhl is producent en distributeur van aluminium en houten staaflijsten, wissellijsten, passepartouts, Claryl en alles voor de professionele lijstenmaker.

De uitdaging bij Larson Juhl was dat er meer licht gewenst was maar tegelijkertijd ook een energiebesparing gerealiseerd moest worden. De uiteindelijke lichtoplossing bedacht door Koreman heeft verbluffende resultaten opgeleverd. 

Door de verbeterde verlichting worden er veel minder fouten gemaakt. Voorheen werd regelmatig de verkeerde houtsoort uit het magazijn gepakt doordat deze houtsoorten erg veel op elkaar lijken onder verkeerde lichtomstandigheden. Onder het juiste licht zijn de verschillen tussen de houtsoorten veel beter zichtbaar waardoor er vele malen efficienter gewerkt kan worden.

Zie hieronder een voorbeeld van een magazijnstelling waarin de oude situatie en de nieuwe situatie is weergegeven:

 Afbeelding      Afbeelding

Daarnaast levert de nieuwe T5 verlichtingsoplossing met daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie significante energie en kosten besparingen op.

Sinds de nieuwe verlichting is het maakfouten-percentage  omlaag gegaan van 2.0 naar 1.8%. Een verlaging  aldus van 10% . Ook het aantal klachten is afgenomen doordat kleine oneffenheden in de lijsten door de nieuwe verlichting veel beter gezien worden door de medewerkers. Al met al hebben we nu betere verlichting en toch lagere energiekosten! De terugverdientijd is uiteindelijk nog minder dan vooraf berekend door de extra toegevoegde waarde van goede verlichting."

Thijs van Stuivenberg, Larson Juhl

Dit project bewijst: energie besparen met extra toegevoegde waarde is mogelijk dankzij professioneel advies en uitvoering!