Interieurontwerp, lichtplan, installatie en onderhoud, ofwel totaal ontzorgen!

Muziektheater Amsterdam Verlichting repro afdeling stadhuis Amsterdam Verlichting repro afdeling stadhuis Amsterdam Verlichting repro afdeling stadhuis Amsterdam Verlichting repro afdeling stadhuis Amsterdam Verlichting repro afdeling stadhuis Amsterdam

Muziektheater en stadhuis Amsterdam

Bij dit project heeft Koreman Verlichting het totaal ontzorgen van de klant van het begin tot het einde kunnen toepassen: Interieurontwerp, lichtontwerp, uitvoering en installatie en vervolgens onderhoud.

Koreman Verlichting stond voor de ondankbare taak de medewerkers van de repro- en postkamer van het stadhuis te overtuigen van de potentie van hun nieuwe huisvesting in het souterrain. De medewerkers hadden klachten en hadden daarover al brieven naar de OR gestuurd: de kelder zou een donker hol zijn en de klimaatbeheersing slecht.

Afbeelding  Afbeelding

De laastste klacht hebben we als eerste opgelost. De afdelingen repro en postkamer werken samen op één afdeling. Er staan grote machines (dus veel warmteproductie) en in de postkamer wordt er met de hand post gesorteerd. Dit betekent dat er bij de repro gekoeld dient te worden en bij de postkamer juist verwarmd.

Afbeelding  Afbeelding

Voor het nieuwe concept van de huisvesting hebben we alle gemeenschappelijke facilitaire functies midden tussen de werkvloeren van de repro en postkamer geplaatst. Deze zorgt als het ware voor een klimaatsluis. De facilitaire functies beslaan de balies , de werkplekken , de vergaderruimte en een extra ruimte voor de manager. Deze zijn herkenbaar aan hun knal oranje vloerbedekking, omsloten door glaswanden gevat in aluminium profielen.

Het gebrek aan daglicht is opgelost door het aanwezige daklicht optimaal te gebruiken, door de indeling van de ruimten. De glazen wanden van de facilitaire ruimten schieten omhoog tegen het daklicht, dat zorgt voor openheid. Verder is er gebruik gemaakt van heldere, frisse kleuren en uiteraard een goed doordacht verlichtingsplan. Het resultaat is een lichte en heldere ruimte.

Afbeelding  Afbeelding

Het geluid van de machines in de repro wordt gedeeltelijk geabsorbeerd door de akoestische achterwand. Deze wand is gemaakt van een fijn geperforeerde akoestische plaat. Tevens zorgt deze wand als voorzetwand voor alle techniek die er achter zit. Op de akoestische wand zijn als herkenning de teksten "repro" en "post" groot geplaatst. Deze teksten keren terug op de balies in de ontvangstruimte.

Afbeelding

Door veel gesprekken met de medewerkers voeren en ze te betrekken in het hele proces , wist Koreman een goed resultaat te bereiken. De medewerkers zijn nu ontzettend enthousiast over hun nieuwe huisvesting.