Led in retail, dit project bewijst dat het kan!

Schoenenwinkel met ledverlichting van den Assem schoenenmode Led is klaar voor de retail 5 jaar garantie op de verlichting

Voor van den Assem schoenenmode kregen wij de vraag van de interieurbouwer Maqutos om een lichtplan te maken. De eisen waren:

  • Gezellige uitstraling (halogeenkleur)
  • Goeie kleurweergave
  • Rekening houden met opruimingssituatie
  • Alles inbouw.

We hebben gekozen voor de Panos Infinity en Cardan Led spots van Zumtobel. De basisverlichting bestaat uit 35 spots Panos Infinity welke volledig in het stucwerk zijn geïntegreerd zonder flens. De spots kunnen van kleurtemperatuur variëren van 2700K tot 6500K hierdoor hebben we de mogelijkheid gecreëerd om seizoensafhankelijke kleurinstellingen te maken. Uiteindelijke hebben we 3 preset instellingen gemaakt, zomer, winter en opruiming.

AfbeeldingAfbeelding

Voor het uitlichten van de producten hebben we 50 Cardan 47W richtbare led spots gebruikt met kleur 930. Dit om de rood bruine leer kleuren goed tot hun recht te laten komen in het kunstlicht.

Door een goed doordacht lichtplan is er energiebesparing gerealiseerd en een grote meerwaarde door de kleurveranderende verlichting welke omzet verhogend werkt.

De led’s geven beduidend minder warmte af dan bijvoorbeeld CDMT waardoor de airco minder vaak aan slaat. Daarnaast zullen de onderhoudskosten nihil zijn aangezien de spots sowieso tot de volgende verbouwing zullen blijven werken.

Project: van den Assem schoenenmode Alexandrium Rotterdam
Lichtontwerp: René de Jong Koreman Verlichting
Opdrachtgever: Maqutos Interieurbouw Den Haag